Utfallssteg med glid bakåt och åt sidan

Åter igen en övning som går att göra hemma. Ställ er på något som går att glida på, t.ex. ett par ark med hushållspapper eller använd en raggsocka/skidstrumpa. Jag har till och med sett på nätet att det går att använda papperstallrikar! När fantasin används är möjligheterna många. =)

Börja med att stå stadigt med ena foten på en fast punkt. Böj sedan båda knäna samtidigt som du glider bakåt tills du nästan nuddar golvet med bakre knät med det glidande benet. Tryck dig därefter tillbaks fram i stående position med det främre. Glida sedan ut åt sidan och där efter sedan ihop igen. Repetera detta på ena sidan i 40-60 sek och byt sedan till nästa ben.

Var försiktig i början om du känner att du är stel och värm upp med två varv för att vara på den säkra sidan. Där efter kör du 5 varv, fullt ös utan vila. Tänk på att vara stilla med ryggen i utförandet. Övningen är riktigt bra och tar runt hela benet och i rumpan. Kör hårt och lycka till med motionen och kom ihåg att lite träning är bättre än ingen alls. Lev o må =)