Om

Därför blev jag personlig tränare

Egna skador fick mig att fundera

Anledningen till att jag blev personlig tränare är egentligen min egen historia med skador och smärta. Jag har alltid varit kreativ och tyckt om att skapa saker. Därför valde jag att bli snickare. Men det är ett yrke som sliter på kroppen, och det i kombination med ett antal skador ledde till att jag gick omkring med ständig smärta i kroppen.

Efter att ha haft ont i många år förstod jag till slut att om jag inte blev av med smärtan skulle jag inte kunna fortsätta som snickare. Jag började leta efter någon som kunde hjälpa mig. Men jag hade så många olika problem och obalanser i kroppen, så när jag frågade experterna var jag skulle börja kunde de inte svara.

» Min väg till att bli PT

En läkare gav mig akupunktur för att släppa på spänningar i ryggen och lindra ryggsmärtorna jag gått med i fem år, och då märkte jag verkligen hur ont just stela muskler kan göra. Han sa åt mig att även om akupunkturen hjälpte så skulle jag få precis lika ont igen om jag inte hittade ett sätt att släppa på spänningarna själv genom stretching eller att byta rörelsemönster.

Jag började kolla upp hur jag skulle kunna lära mig hur kroppen fungerar. Det var då jag hittade Axelsons Gymnastiska Institut. Jag gick deras PT-utbildning eftersom jag själv hade tränat tidigare och känt att jag blev bättre i ryggen av träningen. En månad in i utbildningen blev jag av med smärtan i ryggen. Efter det lyckades jag fixa knät jag haft ont i sedan jag var femton år och till sist även min onda axel.

Så egentligen kan man säga att anledningen till att jag blev personlig tränare är att jag var tvungen att laga mig själv, och det fanns ingen annan som kunde säga till mig hur jag skulle göra. Jag fick insikt om att så fort man är stel får man ont, och jag hittade ett sätt att förhindra stelheten.

» Varför blev jag kostrådgivare?

Inbakat i min PT-utbildning kom viss kunskap om kost. Jag har alltid varit intresserad av att äta bra. Eftersom man vet att det går bättre att träna när man äter bra tyckte jag att det var lika bra att utbilda mig även inom kost. På det sättet skulle jag kunna erbjuda mina klienter helheten och visa dem hur man äter.

Jag gick en utbildning på Paulúns Näringscenter och blev kostrådgivare. När jag var klar använde jag det jag lärt mig för att lägga om min egen kost och gick ned 20 kilo.

Allt det jag har lärt mig har hjälpt mig oändligt mycket och gett mig ett liv utan smärta. Det vill jag nu dela med mig av till mina klienter.

Utbildningar

Inspiration & Nyheter

 • Tänk om vi besiktiga oss själva lika ofta som bilar?

  Tänk om vi besiktiga oss själva l...

  17 maj, 2019 Magnus Lindberg
  Tar din tarm upp den näring du ger den? För mig är det nu lika viktig att kontrollera min hälsa som att ...
  KAN DU INTE SLUTA ÄTA BRÖD?

  KAN DU INTE SLUTA ÄTA BRÖD?

  26 mars, 2015 Magnus Lindberg
  Det behöver du inte heller, här kommer ett underbart gott brödrecept som även jag kan äta som är extra käns ...
  Månadens fråga: Vad är kvarg?

  Månadens fråga: Vad är kvarg?

  21 maj, 2014 Magnus Lindberg
  Kvarg är halv-flytande färskost gjord på sur mjölk, koagulerad med mjölksyrebakterier. Man har separerat vassl ...

STOP WISHING. START DOING!