Vad väcker krigaren inom dig?

Alla mår vi bra av motion så länge den är anpassad till den kapacitet och nivå som varje individ ligger på i dagsläget, här har vi Alexander ”SOLDATEN” Cedervall som anlitat mig för att bli starkare och uthålligare då hans arbete kräver en viss fysik för att alltid kunna prestera på topp när det väl gäller. Eftersom PTstudions klienter alltid krigar för ett bättre välmående och hälsa så är det extra kul att få träna just en soldat. Där av gjorde jag denna video till just dig, härligt krigat ”Soldier” Lev O må =)

Träna med bok

Moment 1 Situps med klyv

Ta en hyfsat tjock bok som är höft bred och sätt boken mellan knäna. Detta gör att du inte lika lätt tar ut någon rörelse i höften och får bättre kontakt med magen. Håll handflatorna ihop och gör en situps, i det sittande läget gör du sedan en klyvande rörelse åt höger och vänster. Bromsa dig sedan sakta ner till utgångslägen och repetera med ett explosivt utförande upp igen. Blicken ska vara rakt fram och helst lite uppåt, för minsta ansträngning för nacke. Gör 10 st situps av denna modell och övergå sedan till moment nummer två.

Moment 2 Torrsim

Ligg på magen med boken i båda händerna, sträck rygg muskulaturen så att bröst och armarna är i lyften. För sedan boken med höger hand åt höger och bakom ryggen möter du upp med vänster hand som sedan tar boken till startläget. Ryggen ska vara aktiverad under hela utförandet och håll en lugnt och jämn takt, liknades bröstsim, där av övningens namn. Gör 20 st simtag och kör 5-10 varv beroende på din nivå.
Simma lugnt ;) och lycka till med träning. Lev O må =)

Utfallssteg med glid bakåt och åt sidan

Åter igen en övning som går att göra hemma. Ställ er på något som går att glida på, t.ex. ett par ark med hushållspapper eller använd en raggsocka/skidstrumpa. Jag har till och med sett på nätet att det går att använda papperstallrikar! När fantasin används är möjligheterna många. =)

Börja med att stå stadigt med ena foten på en fast punkt. Böj sedan båda knäna samtidigt som du glider bakåt tills du nästan nuddar golvet med bakre knät med det glidande benet. Tryck dig därefter tillbaks fram i stående position med det främre. Glida sedan ut åt sidan och där efter sedan ihop igen. Repetera detta på ena sidan i 40-60 sek och byt sedan till nästa ben.

Var försiktig i början om du känner att du är stel och värm upp med två varv för att vara på den säkra sidan. Där efter kör du 5 varv, fullt ös utan vila. Tänk på att vara stilla med ryggen i utförandet. Övningen är riktigt bra och tar runt hela benet och i rumpan. Kör hårt och lycka till med motionen och kom ihåg att lite träning är bättre än ingen alls. Lev o må =)

Månadens fråga?

Varför är jag så svag på at göra armhävningar?

Jag får många liknande frågor och brukar då ställa mot frågan som i detta fall är armhävningar. Hur ofta gör du armhävningar när du tränar och får oftast samma svar. =) Nej det gör jag nästan aldrig. Och där finner vi ett av svaren på din fråga.

Vi måste först och främst träna på det som vi vill bli bra på annars händer det så klart inte nått. Det som också alltid kommer på tal är, men det är ju så tråkigt.

Men är det inte ofta så att det som vi tycker är tråkigt här i livet är vi lite sämre på? Kan det vara så att det vi tycker är kul blir vi bra på??

Jag är övertygad att det är så iaf. Eftersom när jag hittar en svag punkt hos en klient och vi stärker den med olika övningar blir den personen alltid starkare och då blir det genast lite roligare.

Nått som jag märker på de som är svaga i just armhävningar, är att det är antingen är svaga i nedre bål muskulaturen, skuldrorna eller både och.

När något av detta är ett faktum så blir det att man mer hänger och vilar och inte får lika bra kontakt med sina muskler.

När du behärskar detta, gäller det också att ha styrkan i armens baksida för att kunna få ett bra tryck i både bröst och axlar.

Jag tycker att armhävningar är en av de bästa övningarna man kan göra om man behärskar övningen med god teknik. =)