Är kompressions kläder något att ha?

Ja 2XU Kompression kläder i alla fall, äntligen kan jag bloggat om ämnet, har snart haft min super dräkt i ett halvt år och har inte vågat uttrycka mig tidigare då jag inte hade så mycket erfarenhet om det. Blev kär vid första stimuleringen, :) och vad menar jag med det då? Jo kompressions kläder ska vara sydda på ett sätt som gör att de ger ett tryck som stimulerar musklerna, det vill säga ökar blodcirkulationen. Jag har haft andra kompressions kläder när jag sprungit tidigare och hade det mest för att det transporterat bort svett på ett effektivt sätt och det har känts bra rent mentalt med lite stöd.

Första gången Daniel som är ägare av Kommaform här i Eskilstuna introducerade denna fantastiska dräkt för mig, blev jag först väldigt förvånad. Då jag genast kände att musklerna började värmas upp och på några minuter kändes det som om jag var redo för ett träningspass. Blev givetvis tvungen att ta reda på lite mer om min nya upplevelse så jag skickade ett mail till 2XU och fick en del svar på mina frågor.

Det som gjorde att jag blev varm så fort när jag tog på mig dräkten har som sagt med att dräkten ska vara sydd och anpassad efter musklerna riktning. Tanken är att kläderna ska vara som mest tighta längst i från hjärta, alltså runt armar och ben för att hjälpa musklerna med att lägga tryck på venerna och då pumpas blodet tillbaka snabbare till hjärtat, för att sedan kunna förse dem igen med nytt syrerikt blod. Är helt övertygad att detta fungerar då jag för några veckor sedan sprang Vilsta spårets 10 km x 3 rakt av utan att stanna och hade knappt hade någon träningsvärk dagen efter, det som också ska poängteras är att dräkten bör sitta på efter träning så länge som möjligt för bästa återhämtnings förmåga. (Eftersom den håller igång blodcirkulation och håller musklerna fräscha)

Och handen på hjärtat hade jag aldrig klarat av att springa 30 km i terräng kl 06:00 på fastande mage utan stödet från kompressionen, för när man springer i terräng slår och vibrerat musklerna sig trötta mycket snabbare och det motverkas också är min uppfattning. Ska du investera en super dräkt, köp en som sitter åt så att du verkligen känner att du blir varm fort av den.

Har haft en knä skada som jag bråkat med en del och den har också känns av mycket mindre, när jag fått ett stöd som också ökar cirkulation för ett bättre återhämtande. Så för mig har det varit värt mycket att använda kompression. Det kostar en del, också gör skador, så de är värda varenda krona, är lätt bästa tränings kläderna jag någonsin haft. Det kanske inte heller är så konstigt att det används flitigt av många Triathleter. Kvaliteten i 2XU är grym då de ska hålla över 800 tvättar, i jämfört med andra billigare varianter som ligger runt endast 200 tvättar och inte ens håller samma stimulering i musklerna på samma sätt.

Har sett att Daniel har haft kampanj på dessa på kommaform.se kolla där om ni är sugna på dessa super kläder eller gå till butiken på Karlavägen 20c. Hälsa från mig så får ni en bra deal, han är aldrig omöjlig.
Lev O må :)
IMG_7660 IMG_7638