Träning

Träning

 

Att komma igång med träning

Att komma igång med träning kan kännas jobbigt för många. Men det behöver faktiskt inte vara så farligt.

Vi möter dig där du är, både fysiskt och känslomässigt. Du får svara på frågor och göra fysiska tester så att vi ser vilken form du är i och vad du behöver förbättra. Efter det lägger jag upp en träningsplan som är speciellt anpassad för just dig och dina mål.

När vi träffas tränar vi tillsammans på mitt gym i Eskilstuna. Om vädret tillåter kan vi även träna utomhus i friska luften.

Vi tar allt i små steg och sätter upp realistiska mål som så småningom tar dig dit du vill komma.

Prestation

När du vänder dig till en personlig tränare vill du i regel förbättra din prestation på ett eller annat sätt. Vad det betyder är olika för olika personer – någon som vill bli av med värk i ryggen behöver till exempel en annan plan än en elitidrottare som vill bli bättre på sin sport.

Som din PT hjälper vi dig att hitta den kombination av rörlighet, teknik och lämplig kost som är rätt för att just du ska kunna nå dina mål.

Mätbara resultat

Ofta kan du känna i kroppen när du börjar prestera bättre, men ibland kan det vara svårt att känna skillnaden. Därför har jag olika tekniker att mäta prestation med. På det sättet får du bekräftat att du blir bättre och får lättare att hålla motivationen uppe. Testerna kan även visa vilka ändringar vi kan göra för att du ska kunna göra större framsteg snabbare.

Rörlighet och rehab

Är du orörlig och går med det för länge får du så småningom ont. Stela muskler kan göra fruktansvärt ont och är boven bakom förvånansvärt mycket smärta. Därför fokuserar jag alltid i första hand på att få bort smärta genom rörlighetsträning. Bättre kondition, snygga armar och alla andra trevliga saker som träning ger kommer med på köpet!

Jag lägger mycket tid på rörlighetsövningar med alla mina klienter. I början kör vi åtminstone tio till femton minuter i slutet av varje pass där vi drar ut musklerna. Under passen gör vi även funktionella rörlighetsövningar.

Ingen klient missar rörlighetsträningen, men en del kan behöva mer än andra, ibland hela pass. Men som med allt annat tycker jag att det är viktigt att hitta en balans mellan rörlighet och annan träning som gör att det alltid är kul att träna.

Vill du ha hjälp med träningen?
Kontakta mig!

Träningstips

WHEN YOU FEEL LIKE QUITTING:
THINK ABOUT WHY YOU STARTED.

Lämna en kommentar