Svårt att stretcha

Månadens fråga?

Jag tycker att det är lite svårt att stretcha och vet inte riktigt hur man ska göra?

När man stretchar ska man få musklerna att slappna och det krävs en viss teknik.

Det som är bra att tänka på är att hela tiden hålla muskeln sträckt läge och helst minst en minut. Och det är ett av de fel många gör.

När jag jobbar med att dra ut muskler och när jag känner att det finns en spänning så stannar jag där och börjar spänna min muskel i 5-10sek sedan drar jag ut muskeln ytligare. Sedan spänner jag muskeln igen i 5-10sek och förhoppnings vis har muskeln slappnat av då.

Är det så att muskeln är väldigt kort kan jag bli tvungen att töja den och då ska man dra lite hårdare. Ett annat fel en del gör är att man drar för hårt direkt och då skyddar muskeln sig genom att dra ihop sig. Och då kan du till och med bli stelare än innan. Är väldigt viktigt att man är uppvärmd vid hård töjning.

Tänk på att alltid jobba med denna teknik på dem här stretch övningarna för bästa resultat. Lycka till!

1. Den platta vadmuskulaturen.

Tänk på att luta dig fram så långt så att hälen lyfter lite från marken och sedan försöker du trycka ner hälen.

2. Skuldran

Ta tag i motsatt fot, är du stel börjar du med knät lite böjt.

Sen kan du försöka jobba dig neråt. För de som redan får tag i foten med rakt ben, kan göra en gasande rörelse med foten för att få extra nyp i skuldran.

3. Skräddar muskeln i höften

Sitt ner med benen i samma position som på bilden, när du sakta läger dig på rygg kommer höger knät att peka upp beroende på hur stel du är. Viktigt är att hela ryggen och svanken är i marken/golvet. Nu försöker du tryck ner knät samtidigt som du har svanken i låst mot marken/golvet har du någon som kan hjälpa dig att trycka kan det vara att föredra. Jobba med 5-10sek tekniken som jag beskrev.

4. Baksida lår och rygg

Börja med att korsa benen och försök sedan nudda marken.

Är det för lätt försök sätt i händerna.