Månadens fråga

Går det att äta lunch ute om man vill vara hälsosam?

Visst går det! Har själv stått i valet på lunchen och velat över vad jag ska äta?

Ska man ta det vanliga eller ska man prova den där salladen jag verkligen skulle må bättre av. Förut föll jag ofta för frestelserna flera gånger i veckan.

Hur kommer det sig att det tar emot att äta en sallad till lunch?

Tror att det beror på att många matställen inte kan leverera en fräsch och matig sallad som håller måttet så att man blir mätt.

Det bästa är alltid att laga sin egen mat, då vet man vad man får, men ska man äta ute så ska man satsa på kompakt mat som filéer/hela bitar

Då får man inte i sig all insprängt förstört fett(Transfett) t.ex. som panering eller köttfärs suger åt sig av. Och pommes ska vi inte ta om. =)

Jag brukar tänka på hur svårt det är att få bort fettet på en diskborste efter vi gjort Tacos hemma, det behövs diskmedel plus varmt vatten för att lösa upp fettet. Vad tror ni då händer med detta fett i kroppen? Ganska skrämmande, men jag tror inte att många tänker på det viset för det är ju gott. =)

 

Ett lunchställe som jag ofta äter på är Coop, de har en väldigt generös sallads buffé som jag alltid kompletterar min lunch med. Oavsett om jag äter husmanskost eller tar en sallad som huvud mål.